Kadın Kolye Modelleri

Kadın Kolye Modelleri

Tarih:
Tarafından gönderildi:

Kadın Kolye Modelleri

Erkeklerde, kadınlarda ve çocuklarda çok sık kullanılan ve boyuna takılan bir aksesuar olan kolye aynı zaman da erkekler tarafından kadınlara özel günlerde de hediye olarak verilmektedir. Kadın kolye modelleri arasından seçim yaparken genellikle kullanım amacına göre bir tercih yapılmaktadır. Günlük kullanıma daha narin yapıdaki kolye tercih ederken özel bir organizasyon için zarif ama bir o kadarda göz alıcı kolye modelleri tercih etmektedirler.

Kadın gümüş kolye modelleri genellikle önemli günler için hediyelik olarak tercih edilmektedirler. Kişiye özel olarak yapılabilen bazı kadın kolye modelleri önem özellikle erkeler tarafından önem verdikleri kadınlara özel bir anı olarak verilmektedir. Bu ürünlerde kullanacak kişinin adı veya ona özel metinler yer almaktadır

Kadın altın kolye modelleri ise özellik günlerde ve düğün nişan gibi takı törenlerinde tercih edilmekte olan kolye grubudur. Değerli bir maddeden üretilmiş olması sebebiyle diğer kolye türlerine göre daha maliyetli olan bu kolyeler sağlık açısından tercih edilmelidir. Siyah veya koyu tonlarda harika görüntüler oluşturmaktadır. Altın kolyeler kendi içerisinde 8,9,14,18 ve 22 ayar olmak üzere farklı gruplara ayrılmaktadır.

Fantezi tasarıma sahip kadın kolyeleri ise hem spor hem de günlük kullanım için uygundurlar. Bir davette veya iş yerinde kullanılmaya uygun olan bu modeller birçok kadın tarafından tercih edilmektedirler. Bazı kolyelerde burçlara özel taşlar veya direk burçların sembollerinin yer aldığı kolye uçları bulunmaktadır. Astrolojiye fazla ilgi duyan kadınlar tarafından tercih edilmektedirler.

Doğru Kolye Boyu Nasıl Seçilir?

Kadınlar kolye modelleri seçimi yaparken doğru kolye boyu nasıl seçilir? Sorusu ile bir hayli uğraşmaktadırlar. Takılan kolyenin boyunda hoş durması için bazı kriterleri doğru olarak sağlaması gerekmektedir.  Kolye uzunluğu seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar şöyledir;

  • Boynun genel görünümü,
  • Boyun ölçüsü,
  • Vücut tipi
  • Yüz şekli

Doğru kolye boyutunu seçerken boynunuzun genişliğini ölçmeniz gerekmektedir. Choker ya da gerdanlık tarzı kısa zincirli bir kolye almayı düşünüyorsanız alacağınız kolyenin genişliği boyun genişliğiniz ile aynı ölçüde olmalıdır.

Doğru kolye seçmede bir diğer önemli unsur ise boyun yapısıdır. Tasma tarzı veya gerdanlık türü kolyeler genellikle ince boyuna sahip bir kişide daha hoş durmaktadır. Eğer geniş bir boyuna sahipseniz o zaman boyun ölçünüzden 60 cm daha uzun bir kolye ile daha hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.

Kısa veya geniş bir boyun yapısına sahipseniz en 45 cm uzunluğunda bir zincir seçmeniz boynunuzu daha uyun gösterecek ve köprücük kemiklerinizi ortaya çıkaracaktır.

Uzun ve zarif bir boyuna sahip iseniz ozaman kolye boynuzu ortalama olarak 35 cm ila  45 cm arasında seçmeniz boynunuzun daha zarif görünmesini sağlayacaktır.

 

Boyunuzun uzunluğu 160 cm’den az ise zincir uzunluğu olarak 40 ila 60 cm uzunluğunda bir zincir tercih edebilirsiniz. Eğer boyunuz 160 cm ile 170 cm arasında ise istediğiniz her boyuttaki kolyeyi rahatlıkla takabilirsiniz.

Kolye boyunuzu seçerken mutlaka sizi en iyi şekilde temsil edecek olanı seçin vücudunuzda bazı bölgelerin ön plana çıkmasını istemiyorsanız o zaman o bölgede biten kolye tercihinden uzak durmanız gerekmektedir.

Son olarak doğru kolye boyunu seçerken yüz hatlarınızı mutlaka göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Eğer yuvarlak bir hattına sahipseniz o zaman boyuna tam yapışan kolye modellerinden uzak durmanız gerekmektedir. Uzun bir yüz hatlarına sahip iseniz 40 cm uzunluğundaki bir kolye tercih etmeniz gerekmektedir. Kalp şeklinde bir yüz hattına sahipseniz iseniz gerdanlık veya kısa zincirlere sahip kolye kullanmalısınız.

Yüz hatlarınıza ve boyun yapınıza en çok yakışacak kadın kolye modelleri için web sitemizi ziyaret ederek sınırsız kolye seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz.

Etiketler:

Yorum yapın

* Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.