Bileklik Modelleri

Bileklik Modelleri

Tarih:
Tarafından gönderildi:

Bileklik modelleri birçok farklı seçenekte bulunmaktadır. Bu aksesuarlar sayesinde kombinlerinizi tamamlayabilir ve binlerce çeşit bileklik modeli içinden kendinize en çok yakışanını seçebilirsiniz. Aynı zamanda sade veya işlemeli birçok çeşidi de bulunmaktadır. Seçtiğiniz bileklik modeli ile kişiliğinizi bile ortaya koymanız mümkündür. Bileklikler altın, gümüş, çelik veya metal gibi birçok maddeden üretilmektedirler.

Charm bileklik modelleri sayesinde üzerinde bulunan simgeler ile özel anlarınızı hatıra haline getirebilirsiniz.

Çelik bileklik modelleri ise günlük kullanıma uygun ve şık ve spor tasarımları ile neredeyse her türlü kombine uyum sağlayabilmektedirler.  Ancak çelik madde kullanılarak üretilen bileklerin bakımı çok sık yapılmalı ve karartıcı maddeler ile temasından olabildiğince kaçınılmalıdır. Çelik paslanmaz, dayanıklı ve düşüm maliyetli olması sebebiyle bilezik yapımında en çok kullanılan maddedir.

Gümüş bileklik modelleri ise çelik bilekliklere göre biraz daha maliyetlidir. Ancak kararma ihtimali daha düşük olduğu için biraz bakım ve dikkatle uzun süre kullanılabilmektedir.  Aynı zamanda alerjisi olan kişilerde alerji yapmaması nedeniyle gümüş bileklik tercih etmektedirler. Kararma yapmayan yapısı ve alerjik reaksiyonlara neden olmaması da tercih edilme oranını arttırır. Daha spor ve şık kombinlerin en çok tercih edilen bileklik modelidir.

Altın bileklikler ise gümüşe ve çeliğe göre çok daha değerlidirler. Bu sebeple maliyetleri de bir hayli yüksektir. Altın bileklik modelleri genellikle düğün veya nişan gibi törenlerde hediye olarak veya kullanım alanı olarak en çok önemli organizasyonlarda tercih edilmektedirler. Altın, antistres ve antibakteriyel özelliğe sahip olan bir maden olması sebebiyle birçok aksesuarda kullanılmakta ve alerjen madde içermemesi ile aksesuarlarda tercih edilme oranı yüksektir. Çocuklarda kullanılan aksesuarların sağlıklı olması önemlidir. Bu nedenle altın aksesuarlara duyulan ilgi fazladır. Son zamanlarda popüler olan beyaz altın bileklik modelleri ise hem her kombine uyum sağlamakta hem de rahat bir kullanım sağlamaktadır. Bu sebeple de hem bayanlar hem de erkekler tarafından sıkça tercih edilmektedirler.

Böylece bileklik modelleri şöyle sınıflandırılabilmektedir;

  • Charm bileklik modelleri
  • Çelik bileklik modelleri
  • Gümüş bileklik modelleri
  • Altın bileklik modelleri
  • Pırlanta bileklik modelleri

Bileklik Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bileklik Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Deri ile birebir temasta olan bilekliklerin herhangi bir kimyasal içermemesi ve alerjen madde bulundurmaması önemlidir. Özellikle hassas ciltlerin çok fazla karşılaştığı alerji sorunu bileklik seçerken dikkat edilmesi gerekenler arasında bulunan en önemli husustur. Alerjen oranı en düşük olan ve diğerlerine göre daha az maliyete sahip olan titanyum bileklik modelleri alerji sorunu yaşayan kişiler tarafından seçilebilir.

Bileklik seçerken dikkate alınması gereken bir diğer konu ise kişinin zevkleridir. Bazı insanlar zarafeti ve naifli sever bu kişilerin tercih edebileceği bileklik modeli pırlanta bileklik modelleri olmalıdır. Bir diğer model ise ince taşlı tasarım bileklik modelleri olabilmektedir. Özel tasarımlar diğerlerine göre çok daha fazla maliyetli olsalar da özel anları renklendirmektedir.

Erkek bileklik modelleri ise genellikle çelik, doğal taş veya ip gibi daha sade malzemeler kullanılarak yapılmaktadır. Doğaları gereği fazla abartıdan hoşlanmayan erkekler daha sade bileklik modelleri tercih etmektedirler. Bunlar künye, zincir veya ip bileklikler olabilmektedir.

Bileklik Bakımı ve Kullanımı

Bileklik bakımı ve kullanımı bilekliğin üretildiği maddeye göre değişiklik göstermektedir.  Örneğin çelik veya metal bileklikler ter ile bile temas ettiğinde anda kararabilmektedir. Gümüş bilekliklerin ise karaması çelik ve metal bilekliklere göre daha zordur kimyasal bir madde ile teması sonucunda kararma meydana gelir. Ancak gümüş bileklikler tekrar parlatılabilirken çelik bileklikler için böyle bir durum söz konusu değildir. Altın bilekliklerde ise zamanla bir renk atma görülse de bu kalıcı bir durum değildir. Herhangi bir kuyumcuya götürüldüğü anda birkaç temizleme işlemi ile tekrar eski haline gelecektir.

Evlilik yıl dönümü, sevgililer günü veya doğum günü için hayat eşinize en şık ve zarif bilekliği web sitemizi ziyaret ederek satın alabilir ve şıklığına şıklık katabilirsiniz.

Etiketler:

Yorum yapın

* Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.