Saat Modelleri

Saat Modelleri

Tarih:
Tarafından gönderildi:

Saat Modelleri

Her kombinin tamamlayıcısı olan saatler yediden yetmişe herkesin günlük olarak kullandıkları birer aksesuardır. Analog, dijital veya akıllı şekillerde farklı çeşitlere sahip olan bu aksesuarların kullanımına o kadar alışılmıştır ki bazı kişiler günün her saati hatta yatarken bile kolunda tutmaktadırlar.

Saat modelleri kornon tiplerine, kadran tasarımlarına veya renklerine göre birçok farklı çeşide sahiptirler. Saat modelleri bazı kriterlere göre sınıflandırılırsa şöyle bir lise ortaya çıkmaktadır;

  • Silikon kordonlu saatler
  • Çelik kordonlu saatler
  • Deri kordonlu saatler
  • Taş ile kaplı kordonlu saatler
  • Akıllı saatler
  • Analog saatler
  • Dijital saatler

Silikon kordonlu saatler, genellikle spor aktivitesi sırasında veya günlük olarak kullanılmaktadırlar. Çelik kordonlu saatler veya deri kordonlu saatler ise, klasik kombinler ile kullanılmaktadır. Bu saatler aynı zamanda iş adamları tarafından günlük kombinlerinin şıklığı ile birlikte de kullanılmaktadırlar.

Akıllı saatler ise içerisinde yer alan GPS özelliği sayesinde ebeveynlerin çocuklarının güvenliğini sağlamasına yardımcı olmaktadırlar. Aynı zaman da nabız veya günlük aktivite sırasında bazı analizler elde etmek için de kullanılmaktadırlar. Telefon ile uyumlu olan akıllı saatler ile gün içinde yürüdüğünüz mesafeyi, attığınız adımı, kalp ritminizi veya uyku düzenini takip edebilirsiniz.

Kol Saati Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekilenler?

Birçok çeşide sahip olan saatler arasından seçim yaparken genellikle kıyafet ile uyumuna ve rengine göre tercih yapılmaktadır. Ancak kol saati seçerken dikkat edilmesi gerekilenler arasında birçok etmen daha bulunmaktadır. Kordon materyali seçimi yaparken cildinizin hassasiyetine göre bir tercih yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Örneğin hassas bir cilt yapınız varsa bazı malzemeler terleme ile birlikte ciltte kızarıklığa ve kaşıntıya sebep olmaktadır. Bu durumda cildinizde kaşıntıya neden olmayacak materyallerden birini tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

Bir başka dikkat edilmesi gereken hususta sık değişikliklerden hoşlanan kişilerin kordonu değişebilen saat modellerini tercih etmeleridir. Böylece ne renk kıyafet giyerseniz giyin ona uygun renkte bir saate sahip olmuş olacaksınız.

Uzun süreli kullanım için ise paslanmaz çelik veya yüzde yüz deri kordona sahip olan saat modelleri tercih edilmelidir.

Bir başka dikkat edilmesi gereken faktör ise bilek genişliği ve tipidir. İnce bileklere sahip kişiler örneğin 15 cm’den kısa bileklere sahip kişilerin ortalama olarak 38 mm genişliğinde kasaya sahip olan saatleri tercih etmelidirler. 15 ile 18 santimetre arasında bir bilek genişliğine sahip kişileri ise 40 veya 42 mm kasa çapına sahip olan saat modellerini tercih etmelidirler. 20 cm’den geniş bilek ölçüsündeki kişiler ise ki bu genellikle erkekler olmaktadır 44 veya 46 mm kasa çapına sahip bir kol saati seçmelidir. Buradan anlaşılacağı üzere geniş bilekleri olan kişilerin geniş çaplı kasaya sahip olan saatleri kullanması daha doğrudur. Çünkü küçük çaptaki saatler bilekleri daha da kalın gösterecektir.

Saat Modelleri ve Özellikleri Nelerdir?

Kol saatleri kendi aralarında bazı kategorilere ayrılmaktadırlar. Bu kategoriler ise saat modelleri ve özellikleri açısından belirlenmektedirler. Bu özellikler saatin yapıldığı materyal, kasa çapı veya çalışma tipidir. Saat aksesuarları en temel olarak kadın, erkek veya çocuk olarak gruplandırılmakta ve bu şekilde satışa sunulmaktadırlar. Ancak bazı modeller unisex olarak geçmekte ve hem bayana hem de erkeğe uygun olmaktadırlar.

Kadınlar genellikle daha narin bileklere sahip oldukları için kadın saat modelleri de narin ve şık bir yapıda üretilmektedirler. Rahat hareket sağlamak için kadın saatlerinin kadranları daha ufak yapılmaktadır. Kordonları ise genellikle silikondan üretilmektedirler.  Silikon kordan kullanılmasının temel amacı yumuşak ve pürüzsüz yapısı ile cilde zarar vermemesidir.

En şık tasarımlara sahip ve tarzınıza uygun saat modelleri için web sitemizde bulunan birçok saat modellerini inceleyebilir ve en kaliteli saatler arasından zevkinize uygun olan saati seçebilirsiniz.

Etiketler:

Yorum yapın

* Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.